Het wordt steeds eerder donker. Wanneer je in het donker naar huis fietst, doe je natuurlijk je verlichting aan. Sommige mensen vergeten dit. Voor hen is er nu een handig hulpmiddel bedacht: symbolen op het fietspad.
lees verder
Ben jij wel eens vergeten je fiets op slot te zetten? En als je terugkomt om je fiets te pakken, is deze gestolen! Gelukkig is daar nu een slimme oplossing voor. Maar wat is die oplossing?
lees verder
Iedereen fietst wel eens een stukje. Misschien fiets jij naar school of naar je sportclub. Maar wat dacht je ervan om de wereld rond te fietsen? Een man uit Groot-Brittanniƫ vond dit ook een leuk idee en wilde graag een nieuw wereldrecord. En dit is hem gelukt!
lees verder
De scholen in regio midden en zuid zijn alweer begonnen. Misschien heb je je eerste verkeersles van dit schooljaar ook al gehad. Regio noord kan nog genieten van een weekje vakantie.
lees verder
Normaal gesproken kom je slagbomen tegen bij het spoor of bij een parkeerterrein. Maar heb je al eens slagbomen bij een school gezien? Vanaf volgend jaar komen deze er bij een school in Dongen. Maar waarom?
lees verder
Gebruik jij wel eens je smartphone tijdens het fietsen? Dat is niet zo verstandig. Doordat je aan het appen bent, let je minder goed op de weg. Zo kunnen er ongelukken gebeuren. Daarom is er een speciaal fietsslot bedacht. Zo wordt appen op de fiets onmogelijk.
lees verder
Op de examensite heb je mee kunnen doen aan de raamposterwedstrijd. Wie heeft de poster het leukst gepimpt? De winnaars zijn bekend.
lees verder
Het is bijna zover. 14 juni is het weer tijd voor de Buitenspeeldag. Doe je ook mee?
lees verder
Meestal rijdt Max Verstappen rond in een snelle formule 1-auto. Door de bochten scheuren en de concurrentie inhalen is geen probleem voor hem. Maar kan hij dit ook met een caravan achter zijn auto?
lees verder
Hoe ga jij naar school? Lopend, met de fiets of brengt je vader of moeder je met de auto? Een jongen uit Drenthe gaat wel met een heel bijzonder voertuig naar school: met de tractor.
lees verder