Fiets je in België? Let dan op je snelheid. In België kun je een bekeuring krijgen als je te hard fietst. Er zijn namelijk flitspalen die fietsers kunnen flitsen als ze te hard rijden.
lees verder
Wat zou jij doen als je van fietsen houdt en het leuk vindt om mensen wat te vertellen over de stad waar je woont? Daar wist de dertienjarige Brent wel wat op: hij is stadsgids van Den Haag.
lees verder
In Utrecht is er een nieuw en handig verkeerslicht. Bij dit verkeerslicht zie je of je snel of langzaam moet fietsen om niet te hoeven wachten voor een rood licht.
lees verder
Eindelijk is het zover: een gevaarlijke schoolroute in China wordt een stukje veiliger.
lees verder
Zo’n 200.000 kinderen doen weer mee aan het VVN theoretisch Verkeersexamen. Iedereen moet de verkeersregels kennen, jong en oud. In Etten-Leur deden niet alleen kinderen mee aan het theoretisch Verkeersexamen, er waren ook een paar opa’s en oma’s.
lees verder
Het duurt niet lang meer voordat het VVN theoretisch Verkeersexamen van start gaat. 6 april is het zover. Wil jij je goed voorbereiden? Oefen dan eens op de oefensite. Hier kun je ook oefenen met de veelgemaakte fouten.
lees verder
In België hebben ze soms creatieve oplossingen. Zo is er in Brussel een verkeerslicht vastgemaakt aan een paal met plakband. Zou dat wel blijven hangen?
lees verder
Naast de vliegende auto komt er misschien ook een soort vliegende brommer. Deze ‘hoverbike’ wordt nog getest. Wie weet is het straks veilig genoeg en kun jij op je hoverbike naar school.
lees verder
Stel je voor, je hebt over een paar jaar je rijbewijs. Nou ja, je vliegbewijs. Want binnenkort kun je vliegen met een auto.
lees verder
In Middelburg is er een fietspad met bijzondere lampjes. Deze lampjes geven in het donker een groene kleur, zodat fietsers goed kunnen zien waar ze fietsen en niet per ongeluk de berm in fietsen.
lees verder