Het duurt niet lang meer voordat het VVN theoretisch Verkeersexamen van start gaat. 6 april is het zover. Wil jij je goed voorbereiden? Oefen dan eens op de oefensite. Hier kun je ook oefenen met de veelgemaakte fouten.
lees verder
In België hebben ze soms creatieve oplossingen. Zo is er in Brussel een verkeerslicht vastgemaakt aan een paal met plakband. Zou dat wel blijven hangen?
lees verder
Naast de vliegende auto komt er misschien ook een soort vliegende brommer. Deze ‘hoverbike’ wordt nog getest. Wie weet is het straks veilig genoeg en kun jij op je hoverbike naar school.
lees verder
Stel je voor, je hebt over een paar jaar je rijbewijs. Nou ja, je vliegbewijs. Want binnenkort kun je vliegen met een auto.
lees verder
In Middelburg is er een fietspad met bijzondere lampjes. Deze lampjes geven in het donker een groene kleur, zodat fietsers goed kunnen zien waar ze fietsen en niet per ongeluk de berm in fietsen.
lees verder
Als je in groep 7 of 8 zit, dan heb je deze datum vast al in je agenda staan. Want op donderdag 6 april is het weer tijd voor… het VVN theoretisch Verkeersexamen!
lees verder
De eerste sneeuw van dit jaar is gevallen. Dat is leuk, maar de winter heeft ook mindere kanten. Zo is het erg glad op de weg. Voor je het weet lig je op de grond. Maar er bestaat een fietspad dat laat zien of het glad is of niet.
lees verder
Verkeerssituaties oefenen terwijl je op de bank zit? Ja, dat kan met een virtual reality-bril. Met de speciale WegWijsVR tool oefen je thuis allerlei situaties die je onderweg tegen kunt komen.
lees verder
In Hasselt (België) is een wel heel opmerkelijk verkeersbord te vinden. Dit bord is speciaal voor Sinterklaas. De Sint kan daardoor al zijn pakjes laden en lossen tot 6 december. Dat heeft hij goed geregeld!
lees verder
Afgelopen zondag werd het vierde NK Tegenwindfietsen weer georganiseerd. 300 mensen stapten op hun fiets om zo snel mogelijk over de Oosterscheldekering in Zeeland te fietsen.
lees verder