Terug

Anti-verveeltips

Soms moet je heel lang in de auto zitten, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. De hele tijd stil zitten is super saai. Daarom zijn er allerlei spelletjes die je op de achterbank kunt doen. Zo gaat de reis een stuk sneller! Ken jij een leuk spel dat niet in dit lijstje staat? Mail ons dan, we zijn benieuwd.

 

1. Neem flink wat puzzelbladen en een pen mee. Als je puzzelt, vergeet je de tijd.

2. Heb je een tablet? Neem deze dan mee! Zet er van tevoren leuke spelletjes op, zoals Candy Crush of Minecraft.

3. Het is een dier en het begint een… Noem om de beurt een dier met een bepaalde letter. Wie blijft over? Je kunt het spel ook spelen met andere onderwerpen, zoals tv programma's of bekende mensen.

4. Doe een wedstrijd. Wie kan het langst zijn mond dichthouden? Of wie kan het langst zijn lach inhouden? Je mag dan niet kietelen, maar een mop vertellen mag wel.

5. Neem een computerspelletje mee. Zet wel het geluid uit. Dat is prettiger voor de andere passagiers.

6. Neem je mp3-speler mee luister naar de leukste muziek.

7. Ik ga op reis en ik neem mee… Dit spel ken je vast. De eerste speler noemt iets. De volgende speler herhaalt het en voegt er nog iets aan toe. Zo ga je door. Wie een fout maakt, valt af.

8. Speel het nummerbordenspel. Wijs om de beurt een auto aan. Kijk naar het nummerbord. Daarop staan letters. Het gaat erom dat je nu een woord verzint waar alle letters van dat nummerbord in voorkomen.

9. Teken allemaal een doolhof. Zo ingewikkeld als je maar kunt. Daarna geef je je doolhof aan je tegenstander. Nu moeten jullie elkaars doolhof oplossen. Wie is als eerste klaar?

10. Maak samen een verhaal. Bedenk om de beurt een zin. Het mag zo gek als je zelf wilt.