In Nederland waait het vaak hard. Tegen de wind in fietsen is niet zo leuk, maar als je de wind in de rug hebt, hoef je gelukkig niet zo hard te trappen. Met de nieuwe uitvinding, een windrugzak, wordt het nog makkelijker om te fietsen wanneer het hard waait.
lees verder
Verkeersborden zijn erg belangrijk. Zo geven de borden bijvoorbeeld aan of je voorrang hebt of dat het verboden is ergens te fietsen. Maar in Den Bosch was er een vreemd verkeersbord te zien bij een speeltuin: “Houd uw kinderen aangelijnd”.
lees verder
Stel je voor: je wilt oversteken, maar er is geen zebrapad in de buurt. Hoe handig zou het dan zijn als er ineens een zebrapad op de weg verschijnt? In Londen is er een plek waar ze deze digitale zebrapaden testen.
lees verder
Voor blinde mensen of mensen die slechtziend zijn, is het soms lastig als ze ergens rondlopen. Zo ook op een station. Ze zien natuurlijk niet waar het einde van het perron is. Gelukkig zijn er een paar aanpassingen gedaan, zodat blinde mensen ook veilig kunnen rondlopen op alle stations in Nederland.
lees verder
Een zebrapad is super handig. Als je als voetganger bij een zebrapad oversteekt, mag je voorgaan. Vaak zien de zebrapaden er hetzelfde uit; grote witte strepen. Maar in Noord-Brabant ligt wel een heel gek zebrapad.
lees verder
Het wordt steeds eerder donker. Wanneer je in het donker naar huis fietst, doe je natuurlijk je verlichting aan. Sommige mensen vergeten dit. Voor hen is er nu een handig hulpmiddel bedacht: symbolen op het fietspad.
lees verder
Ben jij wel eens vergeten je fiets op slot te zetten? En als je terugkomt om je fiets te pakken, is deze gestolen! Gelukkig is daar nu een slimme oplossing voor. Maar wat is die oplossing?
lees verder
Iedereen fietst wel eens een stukje. Misschien fiets jij naar school of naar je sportclub. Maar wat dacht je ervan om de wereld rond te fietsen? Een man uit Groot-Brittannië vond dit ook een leuk idee en wilde graag een nieuw wereldrecord. En dit is hem gelukt!
lees verder
De scholen in regio midden en zuid zijn alweer begonnen. Misschien heb je je eerste verkeersles van dit schooljaar ook al gehad. Regio noord kan nog genieten van een weekje vakantie.
lees verder
Normaal gesproken kom je slagbomen tegen bij het spoor of bij een parkeerterrein. Maar heb je al eens slagbomen bij een school gezien? Vanaf volgend jaar komen deze er bij een school in Dongen. Maar waarom?
lees verder