Terug

Oefen lastige vragen

Het duurt niet lang meer voordat het VVN theoretisch Verkeersexamen van start gaat. 6 april is het zover. Wil jij je goed voorbereiden? Oefen dan eens op de oefensite. Hier kun je ook oefenen met de veelgemaakte fouten.

Wat zijn lastige onderwerpen?

Er zijn een paar onderwerpen die je misschien erg lastig vindt. Hoe zit het precies met voorrang op kruispunten? Ken jij alle voorrangsregels en voorrangsborden? En wist je dat voetgangers op een kruispunt bestuurders van links en rechts altijd voor moeten laten gaan? Meer weten over kruispunten? Bekijk dan de pagina met uitleg over een kruispunt.

Wanneer ben je eigenlijk een voetganger? Dat is soms ook best verwarrend. Zo ben je natuurlijk een voetganger als je loopt, maar ook als je loopt met je fiets aan de hand, als je skatet of op de skelter rijdt, maar ook met je skate- of waveboard ben je een voetganger. Voetgangers moeten bestuurders van links en rechts altijd voor laten gaan.

En dan heb je natuurlijk ook nog de regel: rechtdoor op dezelfde weg gaat voor. Weet jij wat dit betekent? Gelukkig is deze voorgaanregel duidelijk uitgelegd.

Oefen al deze lastige onderwerpen op de oefensite. Ook allerlei andere onderwerpen komen aan bod bij zo’n oefenexamen. Er zijn drie verschillende oefenexamens. Maak één, twee of zelfs alle drie de oefenexamens!