Terug

Speciaal fietsslot

Gebruik jij wel eens je smartphone tijdens het fietsen? Dat is niet zo verstandig. Doordat je aan het appen bent, let je minder goed op de weg. Zo kunnen er ongelukken gebeuren. Daarom is er een speciaal fietsslot bedacht. Zo wordt appen op de fiets onmogelijk.

Hoe werkt het fietsslot?

Je hebt een speciale app op je telefoon. Deze app is verbonden aan je fietsslot. Met de app kun je het slot openmaken. Als je fiets van het slot is, wordt de netwerkverbinding van de telefoon verbroken. Hierdoor ontvang je geen appjes meer en kun je zelf ook geen appjes meer versturen.

Waarom komt dit fietsslot er?

Je mobiel gebruiken in het verkeer is heel gevaarlijk. Je bent erg afgeleid door al die appjes die je moet beantwoorden of het bekijken van allerlei foto’s op SnapChat en Instagram. Je let dus minder goed op het verkeer om je heen. Maar met zo’n speciaal fietsslot kun je je telefoon niet meer gebruiken. Je bent dan ook niet meer afgeleid en hopelijk let je dan weer goed op het verkeer. Een stuk veiliger toch?

Het is wel een duur fietsslot, het gaat ongeveer €100 kosten. Wat vind jij? Is zo’n speciaal fietsslot nodig zodat jij je telefoon niet gebruikt tijdens het fietsen?