Terug

Stations veiliger voor blinden

Voor blinde mensen of mensen die slechtziend zijn, is het soms lastig als ze ergens rondlopen. Zo ook op een station. Ze zien natuurlijk niet waar het einde van het perron is. Gelukkig zijn er een paar aanpassingen gedaan, zodat blinde mensen ook veilig kunnen rondlopen op alle stations in Nederland.

Geribbelde tegels

Een speciaal hulpmiddel voor blinde mensen zijn de tegels met ribbels. Deze geribbelde tegels ben je vast wel eens tegengekomen op het station. Deze tegels geven informatie aan blinden en slechtzienden. Als de tegels er niet zouden liggen, zouden blinde mensen van het perron kunnen vallen. Op veel grote stations lagen deze tegels er al. Maar vanaf nu liggen op alle stations in Nederland, groot en klein, deze speciale tegels. Ook zijn er bankjes en prullenbakken die in de weg stonden weggehaald.

Om het voor blinden en slechtzienden nog makkelijker te maken om met de trein te reizen, zijn er speciale bordjes met teksten in braille. Braille is het speciale schrift van blinde mensen. Deze bordjes helpen blinde mensen met het vinden van de weg.